logo-vles-home

FRANKRIJK

HET NIEUWE FRANKRIJK

Wijnhandel Vles laat u graag kennismaken met de nieuwe generatie wijnboeren in Frankrijk. Zij lijken het wat stoffige imago van de Franse wijnbouw van zich af te hebben geschud. Wijnhandel Vles spreekt dan ook regelmatig over 'Het Nieuwe Frankrijk', verwijzend naar de ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen. Dit varieert van o.a. de aanplant van betere druivenrassen, betere klonen, hogere plantdichtheid en lagere rendementen tot het overschakelen op milieuvriendelijke, biologische of biologisch dynamische landbouw. Vinificatietechnieken zijn sterk verbeterd en de nadruk ligt op de expressie van verleidelijk zuiver fruit.

KNOW-HOW UIT BINNEN EN BUITENLAND

Al was het alleen maar om niet links en rechts te worden ingehaald door de 'De Nieuwe Wereld' in het algemeen en Chili in het bijzonder hebben veel wijnboeren in Frankrijk grote stappen vooruit gemaakt. Producenten staan open voor het inhuren van consultants. Met name 'flying winemakers' uit het zuidelijk halfrond, die dus twee keer per jaar kunnen oogsten, zijn in dynamische streken zoals de Languedoc niet ongebruikelijk. Maar ook zwaargewichten uit Frankrijk, zoals Michel Rolland en Stéphane Derenoncourt, worden regelmatig ingehuurd. Dit komt het imago van producenten ten goede, maar intussen worden ook belangrijke keuzes gemaakt met betrekking tot de wijnproductie, zoals de datum van de oogst of het gebruik van eikenhouten vaten.

 

 

 

 

 

 

 

inschrijven nieuwsbrief

Wanneer u zich inschrijft op onze nieuwsbrief ontvangt u regelmatig het laatste nieuws over de ontwikkelingen op wijngebied, maar ook informatie over onze aanbiedingen en proeverijen.

Inschrijven >>

stroke